Özel Asrın'dan öğretim yılına merhaba

Özel Asrın

Özel Asrın İlkokul ve Ortaokulu modern okul binası, güçlü öğretmen kadrosu ve yeni öğrencileriyle birlikte 2013–2014 eğitim ve öğretim yılına ‘merhaba' dedi.

MODERN SINIFLAR

Samsun yolu bulvarı Vali Konağı karşısında, 7 dekarlık arazi üzerine kurulan Özel Asrın İlkokul ve Ortaokulu7.000 m2kapalı alanda;  30 adet modern derslikleri, konferans salonu, kapalı spor salonu, kapalı yüzme havuzu, modern fen, bilgisayar, dil laboratuarları, müzik- resim ve teknoloji tasarım sınıfları ile  2013- 2014 eğitim ve öğretim yılına ‘merhaba’ dedi.

ETÜT VERİLİYOR

Özel Asrın İlkokul ve Ortaokulu Kurucu Müdürü Hakan Turgut, okulun fiziki şartları, eğitim kalitesi ve sağlayacağı avantajlar hakkında bilgiler verdi. Okulda her şeyin sistematik olacağını ifade eden Turgut, “Okulumuzda eğitim ve öğretim gün içinde sabah 08.30’da başlıyor, 15.10’da sona eriyor. Sona erdikten sonra da her gün 17.10’a kadar her branşta etüt dersleri veriyoruz. Ortaokullarda bir gün Türkçe bir gün matematik bir gün de sosyal bilgiler dersi veriyoruz, zaten İngilizce standart. Bütün sınıflarda standart 8 saat okutuluyor. Bunun yanında konuşma yazma ve dinleme olarak ek dersler verilecek. İngilizce 1. sınıftan itibaren başlıyor. Birinci sınıflarda da dersler aynı şekilde sabah saat 08.30’da başlıyor, 17.10’da bitiyor. Saat 12.40 ile 14.00 arasında da yemek paydosumuz var. Yemekten sonra yine 1 saat ders olmakla birlikte akabinde çocuklarımız etütlere girecekler” dedi.

SPOR ALANLARI

Spor branşlarına ve kulüpleşmeye önem verileceğinin altını çizen Turgut, “2. dönemde kulüpler başlıyor. Yüzme, satranç, masa tenisi gibi branşlarda spor kulüpleri başlıyor. 3 ay sonra çocuklara yetenek testi uygulanacak. Yetenek testi ile çocuk hangi branşa daha yatkın ise o spora yönlendirilecek.2700 metreküpbüyüklüğünde bir spor salonumuz var. Basketbol, voleybol, masatenisi gibi branşlar spor salonunda yapılacak. Dışarı da ise ikinci dönem çim zemin olmak üzere futbol sahası yapılacak.”

700 KİŞİLİK YEMEKHANE

Okul girişlerinde parmak izi ve kartlı sistemin uygulanacağını söyleyen Turgut, “2 ay sonra şuan okulumuza özel bir yazılım hazırlanıyor, ilkokul ve ortaokul girişlerine parmak izi okuyuculu banko girişler olacak. Burada Asrın Kart şeklinde bir giriş kartımız olacak. Çocuk içeri girdiğinde cihaza bu kartı her bastığında veliye bilgi mesajı gidecek. Mesajda ‘çocuğunuz okuluna giriş yapmıştır’ şeklinde bir ibare yer alacak. Aynı karta kredi yüklemesi yapılarak öğrencinin okul kantininden faydalanması sağlanacak. Bu kart sayesinde velinin isteğine göre öğrenciye cips ve kola gibi yiyecekler konusunda sınırlandırma yapılabilecek. 700 kişilik yemekhanemiz var. Yemeklerimiz okulumuzda yapılacak” dedi.

BAŞARILAR DİLEDİ

Öğrencilere küçük yaşta topluma hitap yeteneğinin kazandırılacağını vurgulayan Turgut, İçeride konferans salonumuz var. Veli toplantıları, öğrencilerin gösterileri tarzında faaliyetler konferans salonunda yapılacak. 3. sınıftan itibaren çocuklar bazı konuları konferans salonunda anlatacak olup bu şekilde topluma karşı hitap yetenekleri gelişecek. Binamızda ilkokul ve ortaokul birbirinden bağımsız olarak dizayn edildi. Her iki okulun öğrencileri de birbirini görmeyecek.” dedi. Kurucu Müdür Hakan Turgut ve Genel Koordinatör Ali Yavuz, yeni eğitim yılında sınıfları tek tek dolaşarak hem öğretmenlere hem de öğrencilere başarı dileklerinde bulundu.



bir veli
24.09.2013 01:07:49
sayın nazan hocam; 35 tane öğrencinizi son senesinde bırakıp gitmek yakışmadı size...bir sene daha bekleyebilirdiniz..yeni okulunuzda başarılar dilerim..:(

1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti